Donateur Amelander Korenmolens

Help de vrijwilligers de molens draaiend te houden

Ameland heeft twee molens: De Phenix in Nes en De Verwachting in Hollum. De laatste is een molen in vol bedrijf. Rond veertig vrijwillers houden de molen draaiend, verkopen producten in de molenwinkel, ontvangen en leiden bezoekers rond en ze malen mosterd. Ze geven workshops en produceren op dagen met veel wind wel 300 kilo meel.

Voor de molen in Nes worden plannen gemaakt om die weer volledig operationeel te maken. Er wordt aan gedacht om de molen te verhogen zodat hij meer wind kan vangen. Ook worden de mogelijkheden voor  een bezoekerscentrum onderzocht.

De molens op Ameland kennen een afwijkende bestuursvorm. Het is  de enige club binnen de Stichting Amelander Musea die als bestuursvorm een vereniging met leden is. Dat betekent dat leden direct invloed kunnen uitoefenen op het beleid.

Het molenaarsvak en het in bedrijf houden van een molen geldt sinds 2017 in Nederland als immaterieel cultureel  erfgoed.

U kunt het werk van de molens op twee manieren ondersteunen: door lid te worden of door u aan te melden als donateur. Om het u gemakkelijk te maken kunt u met een paar muisklikken uw verbondenheid met de Amelander molens tot uitdrukking brengen. Wilt u het het liever zelf regelen? Onder het kopje 'Zelf regelen' leest u hoe dat kan.

 

Direct regelen

Uitverkocht

Donateur Vereniging Amelander Korenmolens

Uitverkocht

Donateur Vereniging Amelander Korenmolens

Met deze betaling geeft u aan dat u het werk van de Vereniging Amelander Korenmolens jaarlijks wilt ondersteunen. In het uitklapvenster kunt u aangeven met welk bedrag u dat wilt doen.

Uitverkocht

Lidmaatschap Vereniging Amelander Korenmolens

Uitverkocht

Lidmaatschap Vereniging Amelander Korenmolens

Door 12 euro over te maken geeft u aan dat u lid wilt worden van de Vereniging Amelander Korenmolens. Als lid krijgt u een uitnodiging voor de jaarlijkse ledenvergadering waar u de koers van vereniging mee kunt bepalen.

Zelf regelen

Wanneer u het werk van de Vereniging Amelander Korenmolens jaarlijks wilt steunen, de overschrijving zelf wilt regelen of een ander bedrag wilt overmaken, ga dan als volgt te werk. Maak minimaal € 7 over op rekening NL44RABO0302055517  van de Vereniging Amelander Korenmolens. Vermeld daarbij: donateur Amelander Korenmolens. Wilt u lid worden? Maak dan minimaal € 12 over. Vermeld dan: lid Amelander Korenmolens. Uw adresgegevens kunt u in onderstaand formulier invullen, 

Adresgegevens nieuwe donateur