Amelander Musea in één klap 40 kunstwerken rijker

De Amelander Musea hebben onlangs een collectie verworven van 39 kunstwerken die op Ameland zijn gemaakt. In de collectie is werk van kunstenaars die nog niet in de collectie waren vertegenwoordigd: Wim van der Veer, Bouke van der Sloot, Simon Kamminga en Jan Murk de Vries.


Friese kunstenaars op Ameland

Twaalf Friese kunstenaars zijn vertegenwoordigd in de collectie van de Amelander Musea. Anders dan hun Groningse collega's waren ze minder georganiseerd.

MEER >>

Groningse kunstenaars op Ameland

Op het oog is het een bont gezelschap, die acht Groninger kunstenaars van wie de Amelander Musea en de gemeente Ameland werk in hun collecties hebben. Maar wie de levensloop van Berend Barlinckhoff, Jan Wiegers, Jan Derksen Staats, Pit van Loo, Riekele Prins en Bert Robbe nader beschouwt ontdekt veel onderlinge lijntjes en stuit op twee opmerkelijke kunstkringen.

MEER >>

Het paradijs van Wim van der Veer

Elke maand zetten de Amelander Musea een stuk uit de collectie in het zonnetje. In maart 2019 lichtten we een werk van Wim van der Veer toe. Aanleiding was de verwerving van veertig 'Amelander' kunstwerken, waarvan veel van Van der Veer. Zuidwest: Geliefd plekje

De Duitse architect. Horst Eichler bracht na de Tweede Wereldoorlog zijn vakanties door op Ameland. Hij was dagelijks op het strand bij Zuidwest te vinden. Een geliefd plekje voor kunstenaars. Klik op de foto voor werk dat kunstenaars op deze plek maakten.

Alle kunst van Ameland

De Amelander Musea en de gemeente Ameland hebben werk van bijna 50 kunstenaars in hun collecties. Ameland was voor kunstenaars het meest geliefde waddeneiland. Een compleet overzicht vind je door op de foto te klikken.