Amelander Musea in één klap 40 kunstwerken rijker

De Amelander Musea hebben onlangs een collectie verworven van 39 kunstwerken die op Ameland zijn gemaakt. In de collectie is werk van kunstenaars die nog niet in de collectie waren vertegenwoordigd: Wim van der Veer, Bouke van der Sloot, Simon Kamminga en Jan Murk de Vries.

Friese kunstenaars op Ameland

Groningse kunstenaars op Ameland

Elke maand zetten de Amelander Musea een stuk uit de collectie in het zonnetje. Voor de maand maart lichten we een werk van Wim van der Veer toe. Aanleiding is de verwerving van veertig 'Amelander' kunstwerken.

De Duitse architect. Horst Eichler bracht na de Tweede Wereldoorlog zijn vakanties door op Ameland. Hij was dagelijks op het strand bij Zuidwest te vinden. Een geliefd plekje voor kunstenaars. Klik op de foto voor werk dat kunstenaars op deze plek maakten.

De Amelander Musea en de gemeente Ameland hebben werk  van 36 kunstenaars in hun collecties. Ameland was voor kunstenaars het meest geliefde waddeneiland. Een compleet overzicht vind je door op de foto te klikken. 

Een overzichtstentoonstelling in 2018 was de aanleiding om een boek over Amelander kunst uit te geven. Het is voor 14,95 euro  te koop in de Amelander boekwinkels, de museumwinkels en in de webshop van collectieameland.nl