Dochter Siebe en Hennie de Boer schenkt Maritiem Centrum spullen van ouders

De schenkingen: Een broodplank met de inscriptie Rollo, de scheepsbel van de Rollo, twee medailles, een grote harp waarmee het grootzeil aan de mast werd bevestigd en de verenigingsvlag van zeilvereniging het Y in Amsterdam. 

Coby Wehkamp, een van de drie dochters van Siebe en Hennie de Boer heeft op 22 mei 2018 het Maritiem Centrum Abraham Fock in Hollum enkele spullen geschonken die herinneren aan het zeilersleven van hun ouders. Directeur Joop de Jong van de Amelander Musea nam de voorwerpen in ontvangst

In het Maritiem Centrum is een vitrine ingericht met voorwerpen die herinneren aan de wereldreis die Siebe en Hennie de Boer tussen 1980 en 1984 maakten met hun zeilboot Rollo IV.  In die jaren was het maken van wereldreizen met een zeilboot nog bijzonder. Het watersporttijdschrift De Waterkampioen wijdde een serie fraai geïllustreerde afleveringen aan de wereldreis van Siebe en Hennie. De voorvaderen van Siebe de Boer zijn afkomstig van Ameland. Ook zijn kinderen voelen nog een sterke band met het eiland.

Nu de collectie spullen van de Rollo groeit, gaat het Maritiem Centrum met Coby Wehkamp de mogelijkheden bekijken voor een andere presentatie. 

Hennie Hortensius, echtgenote van Siebe de Boer,  gefotografeerd tijdens de wereldreis met de Rollo IV tussen 1980 en 1984.

Siebe de Boer schiet een zonnetje met een sextant.